Schoorsteenveger West-Vlaanderen

met attest in kader van de brandverzekering

We zijn erkend schouwveger, hebben jarenlang ervaring, kunnen rekenen op betrouwbare medewerkers en leveren steeds een schoorsteenattest of certificaat af, hetgeen ook wettelijk verplicht is.

Neem telefonisch contact op nummer  057 20 80 53 en we spreken een datum af in functie van uw agenda en van onze planning.
We reinigen schoorstenen in West-Vlaanderen,

We doen ons werk grondig door middel van een stalen borstel en indien mogelijk van op het dak.
U kan tevens op ons een beroep doen om vogelnesten te verwijderen, een afdekking​ te plaatsen of een schouwinspectie te laten doen op barsten en scheuren.

De Roetvreter Vanacker ☎ 057 20 80 53 ✅ Erkend schoorsteenveger in Ieper ✅ We hebben jarenlang ervaring met schouwvegen en leveren steeds een schoorsteenattest of certificaat af.
De Roetvreter Vanacker ☎ 057 20 80 53 ✅ Erkend schoorsteenveger in Ieper ✅ We hebben jarenlang ervaring met schouwvegen en leveren steeds een schoorsteenattest of certificaat af.

Enkele richtlijnen ivm schoorsteenvegen in West-Vlaanderen:

  • Als u er aan denkt: het is beter op ons beroep te doen na het stookseizoen dan net ervoor. In het voorjaar en de zomer zijn er immers minder aanvragen en dat maakt het afspreken gemakkelijker in West-Vlaanderen,
  • Vraag naar de methode van werken: van buitenaf of van binnenuit. Buitendaks is completer maar niet overal mogelijk omwille van bereikbaarheid of veiligheid.
  • Zoals gezegd dient altijd een attest te worden afgeleverd, met daarop vermeld de bedrijfsgegevens van de schouwveger, de datum, het adres waar de werken zijn uitgevoerd, de prijs. Hou dit attest goed bij voor de verzekering.
  • Vraag op voorhand naar de kostprijs en wat inbegrepen is en wat niet.
  • In functie van uw veiligheid en gezondheid is het geraadzaam uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen.
  • Bij verandering van brandstof moet de schoorsteen sowieso gecontroleerd en eventueel aangepast worden.
  • Bij landelijk wonen en met kauwen in de omgeving is het verstandig om preventief een rooster of schoorsteenkap te laten plaatsen. Broedende kauwen maken hun nesten bij voorkeur diep in de schouw en het nestmateriaal kan de rookafvoer volledig blokkeren, met risico op schouwbrand tot gevolg.